מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
250 גרם תמרים מגולענים (אפשר ממרח תמרים)
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם צימוקים מסוג 'שאוני' (צימוקים שחורים גדולים מאוד, להשיג בחנויות פיצוחים מובחרות)
100 גרם פיסטוקים קלויים, לא מומלחים
100 גרם אגוזי מלך קלופים
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם קשיו
תפוח עץ
בננה
אגס
יין מתוק
חומץ
אופן ההכנה:
1. טוחנים יחד את כל האגוזים עד שמתקבלים פירורים דקים. מוסיפים את הפירות וטוחנים.
2. מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם לתערובת (הטעם שמתקבל צריך להיות חמצמץ ומתוק).
3. מוסיפים תבלינים: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן. מתחילים להוסיף מעט, טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.
|
|