רכיבים:
200 גרם חמאה רכה
¾ כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
¼ כפית מלח
1 ביצה
תוספת לבצק הכהה:
¼ כוס קקאו
מלית שאוהבים (ממרח תמרים, או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר)
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
2. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
3. מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
4. עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
עיצוב אזני ההמן:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל אחד מהבצקים לעלה בעובי חצי ס"מ.
3. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "צבעוני".
4. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאזני המן.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
|