שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק בצל וסלרי PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים



רכיבים:


6 בצלים גדולים

4 כפות קמח

2 כפות שמן

¼ חבילת מרגרינה בטעם חמאה / חמאה

אבקת מרק בצל

יין לבן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת מרק עוף פרווה

2 קישואים מקולפים

2 גזרים

עלי סלרי


אופן ההכנה:


1. קולפים ופורסים את הבצלים. מטגנים את הבצלים בשמן ובמרגרינה/חמאה בסיר שטוח או במחבת, עד שהם נהיים שקופים.

2. לאחר 10 דקות אידוי מוסיפים את הסוכר, המלח והקמח. מערבבים כל הזמן שלא יידבק, עד שהבצל נעשה חום בהיר.

3. בסיר גדול נפרד ממלאים רבע סיר במים, מוסיפים את אבקת מרק העוף, את הקישואים, הגזרים וכמה עלי סלרי. מבשלים עד שהירקות מתרככים.

4. מוציאים את הירקות ומוסיפים את הבצל המאודה. מערבבים היטב בסיר ומוסיפים מים עד לגובה הרצוי.

5. מוסיפים אבקת מרק בצל ומלח לפי הטעם ומבשלים עוד 10 דקות. בסוף הבישול מוסיפים חצי כוס יין לבן יבש. מגישים בתוספת קרוטונים מתובלים וגבינה צהובה מגורדת.



חפשו מתכון נוסף: