שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
הרינג כבוש PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

 

רכיבים:

4־6 הרינגים או שמאלץ הרינג

2 בצלים גדולים

½ כוס חומץ יין לבן

כוס שמן צמחי מעולה

עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי

מלח



אופן ההכנה:

 

‭.1‬ פורסים דק את הבצל ומפרידים לטבעות בקערה.

‭.2‬ על הבצל מפזרים שתי כפיות מלח גדושות, חצי כוס חומץ, 5־6 עלי דפנה ו־10 גרגירי פלפל אנגלי.

‭.3‬ מפרידים את הטבעות תוך עיסוי הבצל בידיים. מניחים בצד לשעה.

‭.4‬ בינתיים מוציאים את ההרינגים ממי ההשריה, מסירים את העור ומפלטים. פורסים לרוחב לפרוסות בגודל נוח לאכילה.

‭.5‬ כעבור שעה מוסיפים את כוס השמן לבצל עם החומץ ולשים היטב עד שהתמיסה נצבעת בלבן.

‭.6‬ ממתינים עוד כרבע שעה ומסדרים בצנצנת זכוכית רחבה שכבה דקה מהבצל, שכבה מפרוסות הדג, חתיכה מביצי הדגים או החלב, עלה דפנה ושני גרגירי פלפל אנגלי. חוזרים על הפעולה עד למילוי הצנצנת.

‭.7‬ מכסים את המרכיבים במשרה שנותרה מהבצל ואוטמים היטב. מניחים במקרר ומגישים רק לאחר 3־4 ימים.

 



חפשו מתכון נוסף: