מתכונים -
אוכל אסיאתי
|
רכיבים: נתח בקר או עגל לסטייק (שייטל, פילה, סינטה), או פילה דג טרי שמתאים לטיגון (דניס, לברק, אנטיאס) קמח טמפורה או קמח טופח, לקימוח 1 כוס בלילת טמפורה 1 כף טוגראשי (תערובת שבעת התבלינים), או לפי הטעם שמן לטיגון עמוק רוטב סויה לטבילה אופן ההכנה: 1. חותכים את הבשר לפרוסות בעובי של5 מ"מ. חותכים את הדג, עם העור, לרצועות רוחב בעובי 1 ס"מ. 2. מחממים את השמן לחום גבוה מאוד (180-190 מעלות). מוסיפים את הטוגראשי לבלילה וטורפים קלות. 3. מקמחים את פרוסות הבשר או רצועות הדג בשכבה דקה של קמח, טובלים בבלילה ומטגנים עד שהבלילה זהובה ופריכה (2-3 דקות). 4. מוציאים את הבשר או הדג בכף מחוררת למסננת ואז מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן. 5. מגישים מיד עם רוטב סויה לטבילה, אפשר עם מעט טוגראשי לתוספת חריפות.
|
|