שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
ארטישוק בשמן זית ולימון PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


6 ארטישוק - קטן, עגול וקשה

1-2 ליטר שמן זית

1 לימון - חתוך לרבעים

מלח

פלפל


אופן ההכנה:


1. מכינים את הארטישוקים השלמים לבישול ארוך עם מספר פלחי לימון.(מומצץ לבשל בסיר לחץ).

2. (חשוב לוודא שהארטישוקים פתוחים). מכניסים אותם לקערה עם מי קרח שבהם צפים רבעי הלימון.

3. בסיר בינוני, עדיף בסיר טיגון, יוצקים כמות נאה (אחד עד שני ליטר) של שמן זית. מרתיחים את השמן ומכניסים את הארטישוקים (אחרי שיצאו מהמים).

4. כשראשיהם כלפי מטה (אוחזים בגבעולים).

5.כשהארטישוקים משחימים מוציאים מהשמן ומניחים על מגבת נייר שתספוג את עודפי השמן. ממליחים, מפלפלים ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: