מתכונים -
אוכל הודי
|
רכיבים:
200 גרם מונג דאל
2 עגבניות גדולות, קצוצות
2 פלפל ירק חריף, קצוץ
½2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ
3 שיני שום, קצוץ
¼ כפית אבקת כורכום
1 כפית כוסברה טרייה, קצוצה
8 עלי קארי ירוק
1 כפית חמאה
מלח
רכיבים:
1. שוטפים את הדאל במים ומשרים במים ל 15 דקות.
2. מוסיפים לסיר 5 כוסת מים רותחים. מוסיפים את הדאל, העגבניות, ג'ינג'ר, הכורכום ו ¾ מכמות השום. מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח ומבשלים כחצי שעה.
3. מורידים מהאש ומועכים בעדינות את הדאל (לא יותר מדי).
4. מוסיפים את הכוסברה ועלי הקארי ומחזירים לאש ל 5 דקות.
5. ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום. מטגנים קלות להזהבה. שופכים את התערובת על הדאל ומגישים.
|
|