רכיבים:
דפי אורז (לפי הצורך)
למלית:
2 עלי מנגולד טרי - קצוצים
מעט חמאה
½ קופסת גבינה לבנה 5%
½ קופסת קוטג' 5%
פירורי תפו"א מיובשים
ביצה
שומשום
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. ממיסים מעט חמאה בסיר. מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את פירורי תפו"א ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
2. בוחשים לתערובת את הגבינות ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. שופכים מים רותחים לקערה. מניחים בתוך המים דף אורז למשך דקה, על מנת שיתרכך. מוציאים בזהירות.
4. פורסים את דף האורז בזהירות על צלחת או מגש, טובלים עוד דף אורז באותו האופן ומניחים אותו בזהירות על הראשון.
(אפשר גם למרוח חמאה מומסת בין השכבות).
5. במרכז דפי האורז, שמים כפית מהמלית ומקפלים לצורת מעטפה. (בזהירות).
6. מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מואחים ביצה טרופה מעורבת במעט מים. (להשתדל למרוח יותר על השוליים - יעזור להדבקות המאפה).
7. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
|