שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פיצה ללא גלוטן PDF הדפסה דוא
מתכונים - מתכונים מיוחדים לחולי צליאק


הצעת הגשה.


רכיבים:

 

3 כוסות קמח מרמולייט

1 כפית מלח

¾ שקית אבקת אפיה

1 גביע אשל / שמנת

4 כפות שמן

2 ביצים

1 קופסת רסק עגבניות

אורגנו מיובש

בזיליקום קצוץ (טרי או מיובש)

מעט שמן זית

גבינה צהובה (עמק) או פרמז'ן מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את גביע האשל/שמנת, הביצים והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2. משמנים קלות את תבנית האפיה ומרפדים עם הבצק. (יש להדק היטב בעזרת קצות האצבעות).

3. בסיר קטן מבשלים את רסק העגבניות, האורגנו, הבזיליקום ושמן הזית, עד שרותח. (יש לערבב כל מספר שניות על מנת שהרוטב לא ישרף).

4. יוצקים את הרוטב על גבי הבצק ומורחים בעזרת מצקת מרק. מפזרים את הגבינה המגוררת ומעל מוסיפים תוספות כיד הדמיון הטובה.

המלצות: טונה, תירס, פטריות, בצל, אננס, זיתים ירוקים, זיתים שחורים, אנשובי, צלפים ועוד.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה (200 מעלות) במשך 20 דקות, או עד שהקצוות מזהיבים.

 



חפשו מתכון נוסף: