
רכיבים:
1 ק"ג קמח (רצוי קמח עם משפרים לסופגניות)
½ כוס סוכר
40-50 גרם שמרים טריים (1 חבילה)
½ כוס שמן
1 כפית מלח
2 ביצים
2-3 כוסות מים קרים
אופן ההכנה:
1. לקערת המערבל מכניסים את כל הרכיבים ולשים במהירות איטית במשך 4 דקות.
2. מגבירים את המהירות וממשיכים את תהליך הלישה למשך 7-8 דקות נוספות.
3. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במשך 20 דקות.
4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ומתפיחים שוב במשך 30 דקות (עד שהכדורים הכפילים נפחם בכ 50%).
5. מחממים שמן ומטגנים עד שהכדורים צפים.
הערה: יש להקפיד שבהליך הטיגון הכדורים אינם נוגעים אחד השני.
6. מטגנים את הסופגניות במשך 3 דקות בכל צד, מוציאים מהשמן וסופגים את השאריות.
7. ניתן להזליף לסופגניה ריבה ולפזק מעל אבקת סוכר.
|