שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים אורז לסושי PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



סוג האורז:

 

אז איך בוחרים אורז סושי?  פשוט רואים שהוא עגול.


הכנת האורז:


1.  לשטוף את האורז היטב. מומלץ מאוד להיעזר במסננת.

2. מניחים את האורז בעדינות בתוך סיר (הסיר לא צריך להיות ענק) ומוסיפים כמות מים מעט גדולה יותר מכמות האורז.   למשל:  עבור 2.5 כוסות אורז, 3 כוסות מים. לא להגזים עם המים אחרת תצא לכם דיסה.



בישול האורז:


1. את האורז יש לבשל תחילה על אש גבוהה תוך כדי עירבוב מדי דקה-דקתיים, לאחר שהגיעו המים לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך ללהבה נמוכה.

2. לאחר 10 דקות אפשר לכבות את האש ולהרים את המכסה ולראות שהאורז מוכן.

3. לכסות בחזרה ולתת לאורז עוד כ 5 דקות לפני שמוציאים אותו מהסיר.


הוצאת האורז:


ישנם שני דברים חשובים שצריכים לזכור כשמוציאים את האורז מהסיר:

1. יש להשתמש בכף עץ, לא מתכת, אחרת האורז ינזק.

2. לא לגרד את האורז מתחתית הסיר. האורז שיוצא בקלות- מעולה, אורז שלא, שישאר. הוא לא יעשה טוב לסושי. לאחר המעבר יש לפזר על האורז את התחמיץ ולערבב היטב עם כף עץ.

את האורז יש לקרר, בשום פנים לא במקרר, זה עושה את העסק עיסתי וחבל על כל העבודה.



חפשו מתכון נוסף: