רכיבים:
2 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
4 - 5 ביצים טרופות
קמח מצה - לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
למלית:
2 - 3 חתיכות גדולות וצלויות (דרגת צליה קלה) של כבד עוף
2 ביצים קשות
1 בצל גדול, מטוגן
אופן ההכנה:
1. מיבשים בעזרת מגבת את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר גדול ובעזרת ממחה, מועכים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל השחור.
2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים מעט קמח מצה (להסמכת המחית).
4. את רכיבי המלית מכניסים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
5. מרטיבים את כפות הידיים וצרים קציצות ממחית תפוחי האדמה. משטחים את הקציצות בעזרת כפות הידיים.
6. ממלאים כפית בתערובת המלית ומניחים במרכז קציצות תפוחי האדמה. סוגרים היטב את הקציצות ומכניסים למקרר למשך שעה.
7. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
|