מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
750 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר עוף טחון
½1 כוסות אורז
12-15 לימונים שחורים מיובשים (ניתן לרכוש בחנויות התבלינים)
2 גזרים, חתוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
½ צרור כוסברה
3 גבעולי כרפס
½1 כוסות אפונה
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח, פלפל שחור
מעט אבקת מרק עוף
קורט קינמון
קורט כורכום
קורט כמון
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים לתערובת אחידה את האורז והבשרים הטחונים. מתבלנים ומערבבים היטב.
2. בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצל ואת הגזרים. (כשתי דקות לערךך).
3. ממלאים מים עד למחצית הסיר, מוסיפים את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים לפי הטעם.
4. צרים כדורים מתערובת הבשרים והאורז, מחוררים במרכז כל כדור חור ומכניסים לתוכו לימון שחור מיובש. סוגרים את הכדור.
5. מוסיפים את הכדורים למרק ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה, הכרפס, האפונה והכוסברה ומבשלים לעוד 20 דקות.
|
|