מתכונים -
חלבי
|
רכיבים:
1 חציל ארוך
2 קישואים בינוניים
2 בצלים גדולים
2 בטטות ארוכות
4 פלפלים קטנים
לרוטב הגבינה:
1 גביע גבינה לבנה 5%
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף עשבי תיבול טריים קצוצים (תימין, פטרוזיליה, ריחן)
אופן ההכנה:
1. פורסים את החציל, הקישואים והבטטות לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ. חוצים את הפלפלים לאורכם. עורכים על תבנית אפייה גדולה, משומנת ומברישים היטב בשמן זית.
2. מחממים תנור לחום גבוה (200º) ושמים בתוכו את התבנית. צולים את הירקות עד שהם מזהיבים-משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. מכינים את רוטב הגבינה על ידי ערבוב כל המרכיבים שלו ומתבלים במעט מלח ופלפל.
4. יוצקים את רוטב הגבינה על ירקות האנטיפסטי ושומרים במקרר לצורך מיזוג הטעמים.
|
|