שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
גבינה צפתית תוצרת בית PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי



רכיבים:

 

3 ליטר חלב, רתוח, בחוש ומסונן

2 כפיות גיל

2 כפיות חומץ

3-4 טיפות אנזים

3-4 גרגירי קלציום כלוריד, מומס במעט מים

2 כפות מים

3 כפות מלח

תבלינים : קצח, מעט פלפל, אפשרות לקימל


אופן ההכנה:

 

1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 72-74 מעלות.

2. מקררים תוך כדי בחישה עד לטמפרטורה של 40 מעלות (באמבטיה של מים קרים).

3. מוסיפים תוך בחישה גיל, חומץ וקלציום כלוריד.

4. ממיסים את האנזים במים ומוסיפים לתערובת .

5. מערבבים קלות ולא בוחשים יותר.

6. משהים מכוסה בסיר במשך 30-60 דקות, לקבלת גבן שאפשר לחתוך.

7. חותכים לפסים אורכיים ברוחב 1 ס"מ, חותכים שוב לרוחב כדי לקבל קוביות.

8. חותכים באלכסון לפרוסות ומרימים את הגבן תוך כדי עם ערבוב עדין.

9. ממתינים 10 דקות ומערבבים בעדינות בשנית

10.ממתינים 7 דקות ומערבבים בשלישית בעדינות.

11.ממתינים 5 דקות ומנקזים 1/3 ממי הגבינה

12.ממליחים בעדינות ומטבלים לפי הטעם ,מכניסים לסלסילות רשת.

הופכים את הגבינה מספר פעמים, משאירים לטפטף במשך 6-8 שעות.


הערה: לקיצור התהליך ניתן להפוך תכופות - אורזים ושומרים במקרר

 

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: