רכיבים:
3 ליטר חלב, רתוח, בחוש ומסונן
2 כפיות גיל
2 כפיות חומץ
3-4 טיפות אנזים
3-4 גרגירי קלציום כלוריד, מומס במעט מים
2 כפות מים
3 כפות מלח
תבלינים : קצח, מעט פלפל, אפשרות לקימל
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 72-74 מעלות.
2. מקררים תוך כדי בחישה עד לטמפרטורה של 40 מעלות (באמבטיה של מים קרים).
3. מוסיפים תוך בחישה גיל, חומץ וקלציום כלוריד.
4. ממיסים את האנזים במים ומוסיפים לתערובת .
5. מערבבים קלות ולא בוחשים יותר.
6. משהים מכוסה בסיר במשך 30-60 דקות, לקבלת גבן שאפשר לחתוך.
7. חותכים לפסים אורכיים ברוחב 1 ס"מ, חותכים שוב לרוחב כדי לקבל קוביות.
8. חותכים באלכסון לפרוסות ומרימים את הגבן תוך כדי עם ערבוב עדין.
9. ממתינים 10 דקות ומערבבים בעדינות בשנית
10.ממתינים 7 דקות ומערבבים בשלישית בעדינות.
11.ממתינים 5 דקות ומנקזים 1/3 ממי הגבינה
12.ממליחים בעדינות ומטבלים לפי הטעם ,מכניסים לסלסילות רשת.
הופכים את הגבינה מספר פעמים, משאירים לטפטף במשך 6-8 שעות.
הערה: לקיצור התהליך ניתן להפוך תכופות - אורזים ושומרים במקרר
|