מתכונים -
עוגיות
|

הכמויות מיועדות להכנת 80 כעכים.
רכיבים:
1 קילו קמח לבן 2 כפות שטוחות מלח (30 גרם) 25 גרם שמרים טריים (½ קוביית שמרים) 2 כפות סוכר 200 גרם שומשום ½ כוס שמן קנולה +2 כפות 2 כוסות מים חמימים (לא רותחים)
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל 175 מעלות.
- בקערה גדולה לערבב קמח עם מלח, לפורר שמרים ולהוסיף; להוסיף סוכר ושומשום.
- להוסיף את ½ כוס השמן ואת המים ולערבב היטב, עד שמתהווה בצק נוח ללישה (להוסיף מים אם מרגישים צורך).
- ללוש כ-5 דקות, לעצב צורת כדור ולתת לבצק לנוח כעשרים דקות- חצי שעה ללא כיסוי.
- ליצוק את 2 כפות שמן הנותרות על הבצק וללוש מעט (כחצי דקה).
- ליצור כדורים קטנים ובכל כדור ליצור חור. להרחיב עם 2 אצבעות את החור עד שנוצר "חישוק" קטן. לקחת בחשבון שהעוגיות תופחות מעט בתנור.
- לאפות 20 דקות, ואז לכבות את התנור ולהמשיך "לייבש" עוד כעשרים דקות בתנור מכובה. אצלנו אוהבים אותן קשות קשות.. אני משאירה בתנור עד שמתקרר.
|
|