שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק שעועית מבית סירים PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים



רכיבים:

 

2 כוסות שעועית לבנה (שהושרתה במים במשך לילה שלם)

קוביות בשר טרי בגודל של 3X4 ס"מ

2 כנפיים או גרונות עוף

½ כוס שמן חמניות או קנולה

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות

1 כף שטוחה של כורכום

½1 - 1 ליטר מים רותחים

1 כף גדושה של פפריקה מתוקה

½ כף גדושה של פפריקה חריפה

1 כף גדושה של כמון

2 כפות אבקת מרק עוף

1 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס

5 - 6 שיני שום גדולות, כתושות

 

אופן ההכנה:

 

1. שוטפים היטב את גרגירי השעועית ומסננים.

2. שוטפים היטב את נתחי הבשר והעוף, משרים במים רותחים במשך 10 דקות. (עד שעולה קצף).

3. בסיר לחץ מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב.

4. מוסיפים את נתחי הבשר וממשיכים בטיגון.

5. מוסיפים את השעועית, הכורכום וחלקי העוף.

6. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים במשך 20 - 30 דקות (במידה ואי ברשותכם סיר לחץ, משך הבישול בסיר רגיל הינו כשעה). מכבים את הלהבה ומשהים בצד עד שניתן לפתוח הסיר.

7. מוסיפים את שאר התבלינים, מוסיפים עוד מים רותחים (במידה וחסרים נוזלים) ומביאים שוב לרתיחה.

8. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות נוספות. (במידה והשעועית עדיין לא רכה מספיק, מבשלים 10 דקות נוספות).

9.  מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת השום הכתוש, מכסים הסיר וממתינים מספר דקות.

 

המלצה: לאוהבי החריף, מומלץ להוסיף מעט צ'ילי גרוס וחריף.

 



חפשו מתכון נוסף: