מתכונים -
מתכונים מיוחדים לחולי צליאק
|
רכיבים:
200 גר שוקולד מריר
200 גר חמאה
¾ כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. ממיסים יחדיו את החמאה, את השוקולד ואת הסוכר .
2. מוסיפים את הביצים (אחת, אחת). מוסיפים את הקורנפלור ואת אבקת האפיה.
3. אופים בתבנית מספר 20 (לקבלת גובה של 4-5 ס"מ או בתבנית קטנה יותר על מנת לקבל עוגה גבוהה יותר) בטמפרטורה של 160 מעלות.
4. נועצים קיסם שיניים במרכז העוגה ומוציאים מהתנור רק לאחר שהקיסם יבש.
|
|