רכיבים:
1 גליל בצק עלים, מופשר
3 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים ונקיים מהליבה
1 כפית פירורי לחם
1 שקית קטנה, סוכר וניל
½1 - 2 כפות (שטוחות) סוכר
½ כפית קינמון
חופן צימוקים
1 ביצה
¼ כפית נס קפה (אבקת נס קפה של עלית)
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מגררים בפומפיה גסה את תפוחי העץ ומעבירים למסננת. סוחטים בעדינות על מנת שהנוזלים יצאו.
2. מעבירים את תפוחי העץ לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם, את הצימוקים, את שני סוגי הסוכרים, את הקינמון ומערבבים היטב.
3. בעזרת מערוך, מרדדים מעט את בצק העלים.
4. מניחים באחד מצידי הבצק את התערובת ומגלגלים פעמיים (לצורת רולדה).
5. בקערה קטנה טורפים את הביצה ומוסיפים את אבקת הנס קפה. מערבבים היטב.
6. מניחים את העוגה על גבי נייר האפיה ומברישים בעזרת מברשת.
7. מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות). כשהתנור חם, מכניסים את העוגה ואופים עד שהבצק מזהיב.
8. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל אבקת סוכר ופורסים.
|