מתכונים -
מאכלים לחנוכה
|
רכיבים:
4 ביצים
קוביית שמרים
1 ק"ג קמח
כוס חלב
1 כוס סוכר וניל
אבקת אפייה
½ חבילת מרגרינה לאפיה או 1 חבילת חמאה (100 גרם)
4 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
1 גביע אשל
מעט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים ¼ כוס חלב לדרגת חום פושר, מוסיפים את השמרים, מערבבים ומתפיחים מספר דקות.
2. מערבבים עם יתר החומרים.
3.משהים בצד להתפחה בת שעה - שלוש שעות.
4. פורסים את הבצק בעובי אצבע וחצי ומתפיחים לעוד חצי שעה.
5. לוחצים באמצע על הסופגנייה כדי שיצא האוויר.
6. מטגנים בשמן (לא חם מאוד) על אש נמוכה. 7
7. מזריקים ריבה, מפזרים אבקת סוכר.
|
|