שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים גבינת שמנת PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי

רכיבים:

 

2 גביעי שמנת חמוצה 15%

2 בגביעי "גיל" 3%

כפית שטוחה מלח

אפשרות לשדרוג:  מעט עירית קצוצה, זיתים, בזיליקום, מעט  עלי תימין קצוצים.

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים לקערה את השמנת והלבן, מערבבים, עד שנוצר קרם חלק ואחיד ללא גושים.

2. אל הקרם מוסיפים כפית שטוחה של מלח ומערבבים.

3. במידה ואתם מעדיפים לשדרג את גבינת השמנת שלכם, זה בדיוק הרגע המתאים להוסיף לתערובת את התוספת ולערבב (הערה:  במידה ובחרתם להוסיף לגבינה זיתים,  יש להוסיף פחות מכפית מלח שטוחה מכיוון שהזיתים מגיעים מלוחים).

4. לוקחים בד דק ונקי (חיתול, ציפית של כרית, בד כותנה), מרפדים בעזרתו מסננת (כאשר קצוות הבד מחוץ לקוטר המסננת).

5. מעבירים את תערובת הגבינה  למסננת.  מניחים את המסננת מעל הכיור או מעל סיר גדול (חשוב שהמסננת לא תיגע בתחתית, אחרת לא השגנו כלום). הנוזלים יחלו לטפטף החוצה. (חשוב שתהליך הגרת הנוזלים תתבצע בטמפרטורת החדר , לפיכך, אין להכניס למקרר).

6. מניחים לנוזלים לטפטף מהגבינה במשך לילה שלם.

7.  הגבינה צריכה לצאת בעלת מרקם קרמי. מעבירים את הגבינה לקופסא ובתיאבון.

 




חפשו מתכון נוסף: