רכיבים:
3 ליטר חלב
2. כפיות גיל
2 כפיות חומץ
3- 4 טיפות אנזים
3 - 4 גרגירי קלציום כלוריד מומס במעט מים.
2 כפות מים
3 כפות מלח
תבלינים לפי הטעם, למשל, קצח, עשבי תיבול קצוצים דק וכו'
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ' של 72-74 מעלות.
2. מקררים תוך כדי בחישה עד לטמפרטורה של 40 מעלות (באמבטיה של מים קרים).
3. מוסיפים תוך בחישה גיל, חומץ וקלציום כלוריד.
4. ממיסים את האנזים במים ומוסיפים לתערובת .
5. מערבבים קלות ולא בוחשים יותר.
6. משהים מכוסה בסיר במשך 30-60 דקות, לקבלת גבן שאפשר לחתוך.
7. חותכים לפסים אורכיים ברוחב 1 ס"מ, חותכים שוב לרוחב כדי לקבל קוביות.
8. חותכים באלכסון לפרוסות ומרימים את הגבן תוך כדי עם ערבוב עדין.
9. ממתינים 10 דקות ומערבבים בעדינות בשנית
10. ממתינים 7 דקות ומערבבים בשלישית בעדינות.
11. ממתינים 5 דקות ומנקזים 1/3 ממי הגבינה
12. ממליחים בעדינות ומטבים לפי הטעם ,מכניסים לסלסילות רשת.
|