מתכונים -
סלטים
|
המתכון הבא מכיל חומץ אורז. את חומץ האורז ניתן לרכוש בסופר או בחנויות המשווקות מזון מהמזרח הרחוק.
סלט חצילים מאודים מכיל בתוכו כמובן חומץ אורז.
רכיבים:
1 קילו חצילים
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ אורז
1 שן שום, קצוצה
1 - 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
קומץ פלפל שחור
1 כף כוסברה, קצוצה
צ'ילי קטן, קצוץ (לא חובה)
עלי ארוגולה
פלפל אדום קטן, חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
- חותכים את החצילים לרבעים לאורך, מניחים בסיר אידוי ל-10-15 דקות, עד שהם רכים לחלוטין.
- מערבבים בקערה בינונית את מיץ הלימון, הסויה, החומץ, השום, הג'ינג'ר,שמן השומשום, שמן הזית ואת הפלפל השחור.
- מוציאים את החצילים מסיר האידוי בעזרת מלקחיים, ומעבירים לקרש החיתוך. מצננים חמש דקות, וחותכים לחתיכות ברוחב סנטימטר וחצי. מתבלים במלח, בפלפל, ברוטב המוכן ובצ'ילי-אם-רוצים כשהחצילים עדיין חמימים. מצננים במקרר שעה או יותר.
- מערבבים את החצילים עם כוסברה. מסדרים את הארוגולה בקערה ומעליה את החצילים. מקשטים בפרוסות פלפל אדום.
|
|