שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים קוסקוס PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



רכיבים:


1 קילו סולת

¼ כוס שמן

מעט מלח

נפת רשת עם חורים גדולים (לקוסקוס)

סיר לקוסקוס


אופן ההכנה:


1. מרתיחים מרק או מים בסיר שגדול במקצת מגודלו של סיר הקוסקוס.

2. בקערה רחבה מניחים את הסולת ושופכים עליו כ ½2 כוסות מים (חשוב להקפיד שלא להרטיב את הסולת יותר מידי. עליו להראות כמו בצק פריך ומפורר).

3. מהיחים את הקערה עם הסולת בצד למשך 10 דקות.

4. לוקחים את הקוסקוס מהקערה ומעבירים אותו דרך הנפה.

5. שמים את הקוסקוס בסיר המיועד לכך ומניחים את הסיר על גבי הסיר עם המים הרותחים (שהרתחנו בשלב הראשון).

6. מבשלים את הקוסקוס על אדים במשך 20 דקות.

7. מוציאים ושופכים את הקוסקוס חזרה לקערה הרחבה, מרטיבים שוב בכ ½2 כוסות מים, מערבבים ומוסיפים שמן ומלח. מערבבים היטב (רצוי להגיע לכמה שפחות גושים).

8. מכסים במגבת ומשהים למשך 15 דקות.

9. מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי ומאדים שוב (בכיסוי חלקי) במשך 30 דקות.

10. מוציאים לקערה רחבה ושומרים מכוסה.



חפשו מתכון נוסף: