מתכונים -
עוגות
|
רכיבים:
לבצק:
¼2 כוסות קמח תופח
½ כוס סוכר
ביצה אחת
2 חלמונים
תמצית וניל
קליפת לימון
חמאה מומסת (100 גרם)
מלית התפוחים:
4 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות
אגוזים קצוצים
מקלות קינמון
סוכר ומיץ לימון לפי הטעם
קצת יין לבן
אופן ההכנה:
הבסיס:
1. לשים הכל עד שבצק נהיה אחיד,וגמיש. (אם דביק, להוסיף קמח).
2. מכניסים למקרר למשך ½ שעה.
3. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על תבנית פאי. מידה ונשארים עודי בצק, לשמור בצד.
המלית:
1. מבשלים את התפוחים עד שהם רכים.
2. מקררים קצת ומפזרים על הבצק באופן אחיד.
הרכבת הפאי:
1. מכינים ממה שנשאר מהבצק רצועות ושמים בצורת שתי וערב מעל העוגה. אפשר למרוח את זה בביצה כדי שישחים יפה בתנור 2. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שצבע הפאי זהוב- חום.
|
|