עוגיות קפה ואגוזי פקאן.
רכיבים:
500 גר' קמח
400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
150 גר' פקאנים מסוכרים, גרוסים
חלמון
כף חלב קר
חלבון להברשת הגלילים
סוכר דמררה לציפוי הגלילים
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מניחים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, תמצית ה וניל והפקאנים, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים פנימה את החלמון, החלב והאספרסו, וממשיכים לעבד על שנוצרים גושי בצק.
3. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר של 2-3 ס"מ, ומצננים אותם במקפיא עד שהם מתקשים לחלוטין (במשך כשעה).
4. מחממים תנור ל170 מעלות.
5. מתחילים לצפות את העוגיות בסוכר: מפזרים סוכר דמררה על משטח העבודה, ומורחים את הגלילים בחלבון בעזרת מברשת. מגלגלים את הגלילים על הסוכר, עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של 5-6 מ"מ, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
6. אופים את העוגיות במשך 10-12 דק', עד שהן זהובות. מצננים על רשת ושומרים בקופסא אטומה.
|