שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים פקאן מסוכר PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגיות

עוגיות קפה ואגוזי פקאן.


רכיבים:

 

500 גר' קמח

400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גר' אבקת סוכר

קורט מלח

½ כפית תמצית וניל

150 גר' פקאנים מסוכרים, גרוסים

חלמון

כף חלב קר

חלבון להברשת הגלילים

סוכר דמררה לציפוי הגלילים

 

אופן ההכנה:


1. במעבד מזון מניחים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח, תמצית ה וניל והפקאנים, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים פנימה את החלמון, החלב והאספרסו, וממשיכים לעבד על שנוצרים גושי בצק.

3. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר של 2-3 ס"מ, ומצננים אותם במקפיא עד שהם מתקשים לחלוטין (במשך כשעה).

4. מחממים תנור ל170 מעלות.

5. מתחילים לצפות את העוגיות בסוכר: מפזרים סוכר דמררה על משטח העבודה, ומורחים את הגלילים בחלבון בעזרת מברשת. מגלגלים את הגלילים על הסוכר, עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של 5-6 מ"מ, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.

6. אופים את העוגיות במשך 10-12 דק', עד שהן זהובות. מצננים על רשת ושומרים בקופסא אטומה.



חפשו מתכון נוסף: