הכמויות מיועדות להכנת 30 כדורים.
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות של קקאו איכותי
1 מיכל של שמנת מתוקה (15%)
30 גרם חמאה
½ כוס סוכר
שקית תמצית וניל
כף של ליקר שוקולד / אייריש קרים
400 גרם ביסקוויטים מפוררים (כ-5 כוסות פירורים)
לציפוי:
שוקולד מגורד בפומפיה גסה - 1 חבילת שוקולד
1 חבילת קוקוס
סוכריות צבעוניות
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמנת והחמאה בסיר על להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את הסוכר והשוקולד ומערבבים. מכבים את האש מיד כשהשוקולד כמעט מומס (אין להגיע לרתיחה!)
2. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים, סוכר הוניל והליקר ומערבבים היטב.
3. מכניסים למקרר למשך כשעה או עד שניתן לעבד את הכדורים.
4. יוצרים את כדורי השוקולד, מצפים אותם בציפויים הרצויים (קוקוס, סוכריות צבעוניות, אגוזים חתוכים,...) ושומרים במקרר.
|