שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
סיגרים מתוקים כשרים לפסח PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לפסח

רכיבים:

 

10 מצות

 

למלית:

 

400 גרם אגוזי מלך, קצוצים

400 גרם צימוקים

קורט ציפורן טחון

½ כפית קינמון

½ כוס סילאן/דבש, מדוללים במים

לסירופ:

 

1 כוס סוכר

½ כוס מים

1 כף מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

 

1. מרטיבים את המצות ועוטיפם אותן במגבת.  מניחים בצד במשך רבע שעה.

2. מערבבים יחד את כל רכיבים המלית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. מבשלים את הסוכר במים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את הלימון, מערבבים קלות ומסירים מהלהבה.

4. חוצים את המצות לחצי.

5. ממלאים במלית ומגלגלים לצורת סיגר.

6. מחממים שמן ומטגנים (בחצי עומק) את הסיגרים, עד שהם מזהיבים.

7. מוציאים מהשמן, סופגים את שאריות השמן, טובלים בסירופ ונהנים.



חפשו מתכון נוסף: