מתכונים -
מאכלים לראש השנה
|
רכיבים:
2 לימונים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 פלפל חריף, מגולען וקצוץ 1 גמבה, חתוכה לרצועות 1 כף מלח גס 5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות או קופסת עגבניות שלמות קלופות (500 גרם) 2 כפות פפריקה מתוקה 1 ראש שום, קלוף 1 צרור פטרוזיליה או כוסברה , קצוצה דק 2 דגי קרפיון חתוכים לפרוסות מעט שמן קנולה
אופן ההכנה: 1. במחבת רחבה מחממים על להבה בינונית מעט שמן קנולה ומקפיצים במשך 3 דקות את הפלפל החריף והגמבה. 2. מוסיפים את העגבניות וקוביות הלימון, ממתינים שיבעבע, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופפריקה. 3. מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך 25 דקות עם מכסה ועוד 5 דקות נוספות ללא מכסה. 4. מוסיפים כוסברה קצוצה, מכבים את האש ומגישים.
|
|