שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון גבינות PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי



ירקות ממולאים בגבינות.

 

הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.

 

רכיבים:

 

 

3 גמבות קטנות
3 קישואים קטנים
3 חצילונים
3 פלפלים מתוקים קטנים

 

 

לתערובת הגבינות:

 

 

50 גרם גבינת פטה עיזים
50 גרם גבינת פוקורינו, מגורדת
50 גרם גבינת רוקפור (גבינה כחולה)
50 גרם גבינה צפתית
50 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה, מגורדת
2 כפות גבינת קוטג'
גרידת לימון
2 כפות פירורי לחם
50 גרם צנוברים קלויים
2 כפות זעתר טרי/יבש
ביצה אחת

 

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את ראשי הירקות ומרוקנים בזהירות רבה את תוכנם בעזרת כפית פריזאית או עם כפית קטנה. (שומרים בצד את ראשי הירקות). את החצילים חותכים לאורכם ובעזרת הכפית מרוקנים מעט מהמרכז (יוצרים מעין תעלה).
2. מזליפים שמן זית על הירקות מבחוץ ומבפנים ובוזקים מעט מלח גס.

3. מכניסים לתנור חם מאוד (250°) למשך 5 דקות.  מוציאים ומקררים.

4.  מוסיפים את הגבינות לקערה גדולה,  מערבבים ומפוררים במזלג.

5. מוסיפים את גרידת הלימון, פירורי הלחם, הצנוברים, הזעתר והביצה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. כאשר הירקות התקררו, ממלאים אותם בתערובת הגבינות, סוגרים אותם בראשיהם (ששמרנו בצד) ומסדרים בתבנית חסינה.  מכניסים לתנור בחום בינוני ( 180°) למשך  15-20 דקות.

7. כ - 5 דקות לפני סוף האפייה, מפעילים בתנור את הגריל העליון לצורך צריבת השכבה עליונה של המילוי.

 



חפשו מתכון נוסף: