רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
כף שמן זית
2 מקלות קינמון
6 גרגרי הל ירוק
4 ראשי ציפורן
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
כוס אפונה ירוקה קפואה או טרייה
3 כוסות מים
½ כפית מלח
5 חוטי זעפרן מהול במעט מים
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במשך כ-15 דקות לפני הבישול.
2. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את התבלינים והירקות. מנקזים את האורז במסננת ומוסיפים לסיר. מטגנים את האורז כ-2 דקות.
3. יוצקים פנימה את המים והמלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
4. כשמתחילים להיווצר "חורים" באורז מורידים מהאש ומניחים לעוד 10 דקות בסיר המכוסה.
5. אם רוצים יוצקים את הזעפרן על האורז כדי לצבוע אותו בצהוב.
המלצה: ניתן לפזר על האורז המבושל כוסברה טרייה או בצל מטוגן.
|