שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
קובה ברז - קובה במעטפת אורז PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

למעטפת:


4 כוסות אורז מושרה לשעתיים

350 גר' חזה עוף טחון

1 כף מלח


למילוי:


500 גר' חזה עוף טחון (או בשר הודו אדום)

2 בצלים קטנים עד בינוניים קצוצים דק

½ כפית פלפל שחור

½ כפית קינמון טחון

כפית מחוקה מלח

שני ליטר מים רותחים

½ כפית כורכום או כף גדושה רסק עגבניות

1 כף מחוקה מלח


אופן ההכנה:


1. הכנת המעטפת: מסננים את האורז המושרה מוסיפים חזה עוף ומלח ומערבבים. רצוי להשרות את האורז למשך שעתיים, לערבב עם שאר מצרכי המעטפת ולאכסן ללילה במקרר. לפני הכנת הקובות לחלק ל-22 כדורים.

2. להכנת המילוי לערבב את חזה העוף הטחון, התבלינים וכפית מחוקה מלח ולחלק ל- 22 כדורים.

3. לוקחים בכף היד כדור אורז ומשטחים. במרכזו מניחים כדור בשר וסוגרים את השוליים מעל הבשר. יש להחליק מכל הצדדים ותוך כדי החלקה לפחוס מעט את הכדור.

4. לאחר שמחצית מהכמות מוכנה שמים את הכדורים אחד אחרי השני במים הרותחים וכעבור שתים שלוש דקות מזיזים בעזרת כף בישול שטוחה את הכדורים כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר. מבשלים כעשרים דקות ובמהלך הבישול בודקים אם הכדורים לא נדבקו לתחתית הסיר.

5. מוציאים ומסננים בעדינות רבה כדי שלא ישברו.

6. באותו האופן מכינים את הכמות שנותרה. לאחר הסינון ניתן להקפיא חלק מהקובות. לטיגון: מחממים מחבת רצוי מצופה טפלון עם שמן (לא עמוק) ומניחים בזהירות. מזהיבים משני הצדדים ומוציאים למשטח מרופד בניר סופג.



חפשו מתכון נוסף: