½2 כוסות קמח תופח
¾ כוס "כמו סוכר"
200 גרם מרגרינה למריחה קלה
2 כפות מים
קליפה מגוררת מלימון אחד
כפית תמצית וניל
למלית פרג:
½1 כוסות חלב 1.5% שומן
¼ כוס כמו סוכר
¼ כוס סילן
100 גאם פרג טחון, טרי
½ כוס פירורי ביסקוויטים
מיץ וקליפה מ - ½ תפוז
אופן ההכנה:
- לקערת המיקסר מוסיפים את המרגרינה והסוכר ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח התופח, את גרידת הלימון ואת המים. מערבבים, עד שהתערובת נהיית פירורית.
- בעזרת הידיים לשים מעט את הבצק ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
- מרדדים ויוצרים עיגולי בצק בעזרת כוס.
- להכנת מלית הפרג: מבשלים יחד את החלב, הסילן וכמו סוכר ומוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי, ½ כוס פירורי ביסקויטים, מיץ וקליפה מ - ½ תפוז . מקררים.
- ממלאים את עיגולי הבצק במלית ומהדקים היטב לצורת אוזן.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית (180°), עד שאוזני ההמן משחימים.