מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
6 ביצים
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן
½ כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה
½1 כוסות שקדים טחונים
קליפת לימון מלימון אחד
3 טיפות מי ורדים
1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
½1 כוסות מים
3 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. 2. לאחר שהקצף נעשה יציב, מוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים ובמקביל את קמח המצה, אבקת האפיה והשקדים. 3. מערבלים במהירות נמוכה, מוסיפים את תמצית הוניל ומי הורדים ומביאים לקצף יציב. 4. יוצקים את התערובת לתבנית מבלנית בינונית ואופים בתנור בחום של 160º במשך כ 40 דקות. 5. מוציאים את העוגה מהתנור, חותכים בצורת מעויינים ויוצקים מעל את הסירופ. ( חשוב ליצוק הסירופ כאשר העודה חמה).
הסירופ:
1. על להבה נמוכה בסיר קטן מוסיפים את כל רכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. כאשר רותח, מכבים את הלהבה.
|
|