מתכונים -
מאכלים לפסח
|
הכמויות מיועדות להכנת 9-10 מנות.
רכיבים:
1 ק"ג עצמות רגל בקר או עגל
3 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי
4 שיני שום כתושות
2 ביצים קשות
מלח, פלפל
1 לימון
אופן ההכנה:
- מסדרים את העצמות בסיר גדול, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. ממלאים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי, או עד שהסחוס נפרד בקלות מהעצמות.
- מוציאים את העצמות מהסיר.
- מסירים מהעצמות את הסחוס ומוציאים את מח העצם. טוחנים את הסחוסים ואת מח העצמות במטחנת בשר או במעבד מזון.
- מסננים את נוזלי הבישול ומחזירים אותם לסיר. מערבבים לתוך הנוזלים את תערובת הסחוס והמח, השום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. בוחשים היטב, מבשלים כמה דקות ומסירים מהאש.
- יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת ומצננים.
- פורסים את הביצים הקשות ומניחים את הפרוסות על פני התערובת הנוזלית. ( פרוסות הביצים הקשות ישקעו בתערובת הנוזלית).
- מכניסים את התבנית למקרר ומצננים 4במשך לפחות 4 שעות.
- רגע לפני ההגשה, חותכים את הרגל הקרושה לריבועים ומגישים כל מנה עם פרוסת לימון ליד.
|
|