שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
רגל קרושה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לפסח

הכמויות מיועדות להכנת 9-10 מנות.

 

 

רכיבים:

 

 

1 ק"ג עצמות רגל בקר או עגל

3 עלי דפנה

1 כף פלפל אנגלי

4 שיני שום כתושות

2 ביצים קשות

מלח, פלפל

1 לימון

 

אופן ההכנה:

 

  1. מסדרים את העצמות בסיר גדול, מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. ממלאים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי, או עד שהסחוס נפרד בקלות מהעצמות.
  3. מוציאים את העצמות מהסיר.
  4. מסירים מהעצמות את הסחוס ומוציאים את מח העצם.  טוחנים את הסחוסים ואת מח העצמות במטחנת בשר או במעבד מזון.
  5. מסננים את נוזלי הבישול ומחזירים אותם לסיר. מערבבים לתוך הנוזלים את תערובת הסחוס והמח, השום, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. בוחשים היטב, מבשלים כמה דקות ומסירים מהאש.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת ומצננים.
  7. פורסים את הביצים הקשות ומניחים את הפרוסות על פני התערובת הנוזלית.  ( פרוסות הביצים הקשות ישקעו בתערובת הנוזלית).
  8. מכניסים את התבנית למקרר ומצננים 4במשך לפחות 4 שעות.
  9. רגע לפני ההגשה, חותכים את הרגל הקרושה לריבועים ומגישים כל מנה עם פרוסת לימון ליד.

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: