שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פאי פטל אישי PDF הדפסה דוא
מתכונים - קינוחים ומנות אחרונות



רכיבים:

 

לקלתית:


½3 כוסות (350 גרם) קמח
175 גרם חמאה,  חתוכה לקוביות
קורט מלח
100 גרם סוכר
3 חלמונים

 

למלית:


4 חלמונים
50 גרם סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוסות פטל טרי או קפוא

 

אופן ההכנה:


הקלתית:

 

1. במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את החמאה, הסוכר  והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את כל כמות הקמח ומפעילים שוב בכמה פולסים עד שמתגבש גוש בצק.
3. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמדומכניסים לקירור למשך שעה - שעה וחצי לפחות.
4. מרדדים בצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים הגדולים (מעט יותר גדולים מגודל תבנית ה cupcakes).
5. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית ודוקרים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג.
6. מכניסים את תבנית בקלתית למקרר לעוד חצי שעה.
7. מחממים תנור לטמפרטורה של 190º. ואופים במשך 15 - 20 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.

 

המלית:


1. טורפים היטב במיקסר את החלמונים, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת תפוחה.
2. יוצקים לתוך הקילתיות האפויות למחצה.
3. מסדרים את הפרי על הקרם ואופים כבמשך 15 דקות נוספות,  עד שהקרם מתחיל להזהיב ולהתייצב.



חפשו מתכון נוסף: