שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת תותים PDF הדפסה דוא
מתכונים - חלבי



 

רכיבים:

 

2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
¾ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות תותים,  חתוכים
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות סוכר
½ כוס תותים
.
אופן ההכנה:
.

העוגה:
.
1.  מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני ( 180º).
2. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, ½1 כוסות תותים.  לאחר שהתערובת התאחדה, יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.
4. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת.
5. אופים במשך 25-30 דקות.  בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע כאשר ניקח קיסם או גפרור וננעץ במרכז העוגה.  במידה ויצא נקי ויבש, סימן שהעוגה מוכנה.
6. מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור.
.
הקרם:
.
1. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר.  כשהקצפת מוכנה,  מכניסים מעט לשק זילוף.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.
.
הגימור:
.
1. מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות שק הזילוף.


חפשו מתכון נוסף: