רכיבים:
1 ק"ג בצק עלים מרודד
500 - 600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, מגורר
50 גרם צנוברים
מלח/ פלפל שחור
מעט קינמון
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
ביצה, למריחה לפני האפיה
שומשום
אופן ההכנה:
המילוי:
1. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מוסיפים את הבשר תוך כדי עירבוב.
3. מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור, מרק עוף וקורט קינמון. וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את הצנוברים ומכבים את האש.
5. מסירים מהאש ומשהים בצד לצינון.
הרכבת הרולדה:
1. פורסים את יריעת בצק העלים, חותכים בעזרת סכין לגודל הרצוי ומרדדים במערוך.
2. מפזרים באופן שווה על הבצק חלק ממילוי הבשר ומגלגלים.
3. מושחים ביצה על הבצק ומפזרים מעל שומשום (לא חובה). (ניתן להכין כ-3 רולדות מכמות הבשר).
4. מחממים מראש את תנור האפיה לחום בינוני (180º). אופים עד שהבצק הופך צבעו לזהוב.
|