מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
80 עלי גפן טריים
מים רותחים
למילוי:
¾ כוס אורז, שטוף
½ קילו בשר
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן נענע, קצוצה
חופן בצל ירוק, קצוץ דק
מלח, פלפל
1 בצל בינוני, מגורד
1 עגבנייה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
7 שיני שום, כתושות
לרוטב:
מיץ מ - 2 לימונים
מלח, פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1 . שוטפים היטב את העלים וחולטים אותם במים רותחים, עד שהם משנים את צבעם.
2. מרפדים את תחתית סיר הבישול בעלי גפן. (משאירים בצד 10 עלים אותם נצטרך בשלב הסופי).
3. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
4. פורסים עלה גפן אחד ובמרכזו מניחים כף מהמלית. מקפלים מהצדדים כלפי פנים ומגלגלים העלה. כך ממשיכים לכל העלים.
5. לאחר שכל עלי הגפן מלאים, מניחים אותם בסיר בצורה מסודרת ובצפיפות.
6. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל העלים עד לכיסויים. מכסים מעל בעלים ששמרנו בסעיף 2.
7. מבשלים על אש נמוכה במשך כ - 40 דקות. או עד שהאורז והבשר מתבשלים.
הערה: יש להקפיד שלא לבשל יותר מידי אחרת העלים יתפרקו.
|
|