רכיבים:
1 צנצנת עלי גפן כבושים במלח
2 כוסות אורז מסוג יסמין, שהושרה כשעתיים במים
200 גרם בשרבקר טחון
100 גרם שומן כבש, טחון
¼ כפית פלפל שחור
קורט מלח
1 כפית סומק
7 עלי נענע, קצוצים דק
½ כף תבלין בהרט (לקציצות)
¼ כוס שמן זית
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
5 שיני שום, קלופות
קורט מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. לקערה בינונית מכניסים את הבשר הטחון ואת שומן הכבש. מוסיפים את השמן, האורז, התבלינים והנענע הקצוצה ומערבבים בעזרת הידיים.
2. מכניסים את התערובת למקרר למשך כשעתיים.
3. שוטפים את עלי הגפן במי ברז ופורסים אותם על גבי משטח העבודה.
4. בעזרת היד לוקחים חופן מתערובת האורז והבשר ויוצרים מעין צורת גליל בדופן העלה.
5. סוגרים את העלים בצורת גלגול. (משאירים מספר עלים לצורך ריפוד תחתית סיר הבישול).
6. מסדרים את עלי הגפן בתחתית הסיר ומעל מסדרים בזהירות את עלי הגפן המגולגלים
7. בסיר נפרד מביאים את רכיבי הרוטב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
8. מקפידים כי פתח עלי הגפן כלפי מטה ויוצקים את הרוטב לסיר עם העלים המגולגלים.
9. מבשלים במשך כשעה - שעה וחצי על להבה נמוכה. (עד שהרוטב מתאדה והעלים רכים).
|