שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון מרינדה PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

המרינדה (משרה) המוצגת לכם במתכון זה הינה מרינדה המיועדת לבשר ולדגים.

אנו ממליצים להשרות את הבשר/פרגית/כרעיים/כנפיים/דג במרינדה במשך יממה לפני הצליה.

 

רכיבים:

 

2 כפות שמן קנולה

2 כפות מיץ מלימון טרי

1 כף רוטב סויה

½ כפית כורכום

½ כפית טבסקו (אדום)

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)

1 כפית כמון

2 שיני שום, קלופות וכתושות דק

2 - 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר בפומפיה

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

½ בצל בינוני, קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

 

1. למעבד המזון מכניסים את שמן הקנולה, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הטבסקו, הכורכום, הכמון, גרגיעי הכוסברה הטחונים ומעבדים מספר שניות, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מסדרים בתבנית המשרה את הבשר/עוף/דגים ויוצקים מעל כחצי מכמות התערובת.

3. מוסיפים מעל לבשר/עוף/דגים את השום הכתוש, הג'ינג' והבצלים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

4. מידי 4 שעות, מוציאים מהמקרר ויוצקים מעט מהרוטב. (כך עד לסיום כמות הרוטב).

 

 



חפשו מתכון נוסף: