שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
כרוב ממולא PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

 

המתכון הבא מובא לכם באהבה מבית סבתא אוניו.

זהו מתכון מהמטבח ההונגרי.


רכיבים:

 

1 כרוב גדול

 

למילוי:

 

500 גרם בשר טחון

1 עגבניה גדולה, מגוררת בפומפיה

1 בצל קטן, קלוף ומגורר בפומפיה

3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

1 כוס אורז עגול

1 כף רסק עגבניות

2 כפיות מלח

קורט פלפל שחור

 

לרוטב:

 

1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

2 כוסות מים רותחים

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

2 קופסאות רסק עגבניות (קופסא = 100 גרם)

½ כפית אבקת מרק עוף

1 כפית מלח גס

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

1. באמצעות סכין קטנה וחדה, מוציאים את ליבת הכרוב בצורת חרוט.

2. מכניסים את הכרוב למיקרוגל ל 7 דקות (על מנת שהעלים יתרככו ויפרדו בקלות).

 

המילוי:

 

1. לקערה גדולה מוסיפים את הבשר הטחון, העגבניה המגוררת, הבצל המגורר, הפטרוזיליה ומערבבים היטב.

2. שוטפים במים את האורז, מוסיפים אותו לקערה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

4. טועמים ומתקנים תיבול.

 

הרוטב:

 

1. מחממים במחבת עמוקה מעט שמן ומאדים את הבצל.

2. מוסיפים את השום, את רסק העגבניות ואת המים הרותחים. מערבבים היטב.

3. מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל, הפפריקה, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ - 10 דקות.

 

הרכבת המנה:

 

1. מפרקים את עלי הכרוב.

2. בחלקו הקיצון של כל עלה מניחים 2 כפות מתערובת הבשר ומגלגלים בצורה מהודקת.

3. לאחר שמילאנו את כלל העלים, מסדרים אותם בצפיפות בסיר הבישול.

4. יוצקים את הרוטב על הכרובים. (גובה הרוטב צריך לכסות חצי מגובה הכרובים. במידה ופחות, יש להוסיף מים רותחים.

5. מביאים לררתיחה ומנמיכים הלהבה לנמוכה ביותר. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.

 

 

 

 

 

 

 

 




חפשו מתכון נוסף: