שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון לשניצל טבעוני PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל טבעוני

הצעת הגשה.

 

 

רכיבים:

 

 

6 פטריות פורטבלו גדולות

5 כפות רוטב סויה

1 כפית שום כתוש

2 כפות שמן זית

2 כפיות רוטב טריאקי או סילאן

פירורי לחם

1 כוס טמפורה

¾ כוס מים קרים

 

 

אופן ההכנה:

 

 

1. מערבבים את הטמפורה עם המים הקרים, עד לקבלת מרקם אחיד.

2. מערבבים היטב בקערה בינונית את רוטב הסויה, השום הכתוש, שמן הזית, רוטב הטריאקי/סילאן, עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.

3. מנגבים בעזרת מגבת נייר את הפטריות או מקלפים את קליפתן באמצעות משיכת הקליפה משולי הפטרייה כלפי פנימה.

4. חותכים את רגלי כל פטרייה ומברישים את שני צדדיה ברוטב שהכנו בסעיף 2.

5.  מחממים במחבת עמוקה מעט שמן ומניחים את הפטריות על צידן השטוח (לא על הכיפה העגולה) ומכסים במכסה. מטגנים במשך 4 דקות על להבה גבוהה. (במידה והמחבת יבשה מידי, מברישים את הפטריות בעוד רוטב).

6. הופכים את הפטריות על צידן העגלגל וממשיכים לטגן על להבה גבוהה במשך 4 דקות נוספות. (יש לכסות את המחבת במכסה). בודקים אם הפטריות רכות , אך לא ריקות מנוזלים ומסירים מהאש).

7. טובלים כל פטריה בטמפורה ולאחר מכן מצפים היטב בפירורי הלחם.

8.  מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפטריה עד להזהבה.

9. מניחים את הפטריות על גבי צלחת מכוסה בנייר סופג.

 

 

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: