מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
½ ק"ג בשר עוף/הודו, טחון
7 ביצים
4 תפוחי אדמה
2 בצלים, קצוצים
מיץ מ - ½ לימון
½ כפית אבקת אפיה
½ כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שמתרככים.
2. מועכים לפירה ומתבלים ב ¼ כפית כורכום, ½ כפית אבקת המרק, הפלפל והמלח.
3. במחבת בינונית מטגנים חצי מכמות הבצל עד להשחמה ומוסיפים לפירה. מוסיפים את אבקת האפיה ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת טורפים 5 ביצים ויוצקים לתערובת תפוחי האדמה.
5. את יתרת הבצל מטגנים קלות ומוסיפים את הבשר הטחון. מתבלים ב ½ כפית אבקת המרק, ב ¼ כפית הכורכום, במלח ובפלפל ומבשלים עד שהבשר נהיה מבושל.
6. על תבנית האפייה מניחים שכבה מהפירה, מעליה שכבה מתערובת הבשר ומעליה שכבה נוספת של פירה.
7. טורפים את 2 הביצים הנותרות ומברישים את שכבת הפירה העליונה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) ואופים במשך כ 15 - 20 דקות.
|
|