שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק ירקות בנוסח אסיאתי PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים

רכיבים:

 

2-3 בצלי שאלוט קלופים

2-5 צ'ילי טריים

4-5 עלי קפיר ליים מיובשים, מושרים במים קרים במשך רבע שעה

½ כוס שעועית ירוקה

2 קישואים

4-5 פטריות (שמפיניון או פטריות יער טריות או שיטאקה מיובשות שהושרו במים קרים במשך רבע שעה)

6 כוסות מים

1 כרע עוף טרי חתוך לפיסות קטנות, כולל העצמות והשומן

3 גבעולי למון גראס, רק החלק הלבן

10 גבעולי שמיר

1 כוס עלי תרד או מנגולד שטופים

1 כוס חמציצים או עירית

3-4 כפות רוטב דגים

3-4 חצילים קטנים

צרור חצילי-אפונה קטנטנים

צרור צ'ה אום (סוג של Acacia בעל עלים ארומטיים, המשמשים בעיקר לחביתות ירק)

2-3 גבעולי דלעת (רכים, עבים וחלולים)

 

אופן ההכנה:


1. מועכים את השאלוט יחד עם הצ'ילי.
2. חובטים בגבעולי הלמון גראס כדי לשחרר את השמנים הארומטיים וחותכים לפיסות באורך 5 ס”מ.
3. חותכים את השעועית הירוקה לפיסות של 5 ס"מ.
4. חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
5. אם משתמשים במנגולד, חותכים אותו לרצועות בעובי 2 ס"מ.
6. חותכים את העירית לרצועות של 4-5 ס"מ.
7. מסירים את גבעולי השמיר ומשאירים רק את החלק עם העלים.
8. קורעים את עלי הקפיר ליים לכמה חתיכות.
9. חותכים את הפטריות לחצאים (אם הן מיובשות, חותכים לפרוסות דקות אחרי ההשריה).
10. מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את הצ'ילי, השאלוטס ועלי הקפיר ליים. לאחר כדקה של בישול על אש גבוהה, מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה נוספת.
11. מבשלים כ-15 דקות ומוסיפים את השעועית, הקישואים, הפטריות, המנגולד, הלמון גראס ורוטב הדגים.
12. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מלח, רוטב דגים או מעט אבקת מרק (לא יותר מכף שטוחה) לפי הטעם האישי.
13. מבשלים כ-3 דקות, עד שהקישואים מתרככים קצת.
14. מוסיפים את העירית והשמיר, מערבבים ומכבים את האש.

 



חפשו מתכון נוסף: