שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכון לחלות PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

חלה

 

הכמויות מיועדות להכנת 5 חלות.


רכיבים:


5 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, רוחב 10 ס"מ ועומק 10 ס"מ

¼1 ק"ג קמח

3 כפות (60 גרם) סוכר

¼1 כפות (25 גרם) מלח

50 גרם חמאה בטמפ' חדר (לחלה פרווה מחליפים ב-1/4 כוס שמן תירס)

¼ כוס (50 מ"ל) שמן תירס

60 גרם שמרים טריים

1 ביצה

600 מ"ל מים לא קרים

 

למריחה:

 

1 חלמון ביצה, טרוף יחד עם 1 כף מים

 

אופן ההכנה:


1. מערבבים בקערה קטנה שמרים, סוכר וכוס מים (מתוך הכמות הכוללת). מכניסים לקערת ערבוב את כל המרכיבים (כולל השמרים המומסים) מלבד המלח. לשים כ-7 דקות במהירות איטית.

2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות.

3. מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. טופחים על הבצק בעזרת הידיים עד שהוא "נופל" ומעבירים למשטח שיש מקומח מעט.

5. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. מחלקים כל כדור ל-2, יוצרים מכל חלק גליל וקולעים כל שני גלילים לצמה.

6. מפזרים מעט קמח בתבניות מלבניות עמוקות (צריך למדוד מה הגודל). ומניחים צמת חלה בכל תבנית כשאת השוליים שבקצה הצמה מקפלים מתחת לצמה.

7. מניחים את התבניות במקום חמים ומתפיחים את החלות בתוך התבנית כשעה נוספת, ללא כיסוי, עד אשר הן תופחות ועוברות ב-2 ס"מ את גובה התבנית (החלק של ההתפחה חשוב מאוד).

8. מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים את החלות בחלמון הטרוף בעזרת מברשת מתאימה. מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות.

9. כעבור 50 דקות, כשהחלות שחומות, מוציאים את התבניות מהתנור. מניחים רשת במרכז התנור, מחלצים את החלות מהתבנית ומחזירים אותן לתנור על גבי הרשת לאפייה של כ-10 דקותף כדי לקבל קרום עבה ופריך.

10. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לפני שמחלצים את החלות מהתבנית.


 

 



חפשו מתכון נוסף: