רכיבים:
גרם קמח (4 כוסות)
¾ כוס חלב
2 ביצים
קורט מלח
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל אמיתית
כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
200 גרם חמאה רכה
¾ כוס גבישי סוכר גדולים או קוביות סוכר שבורות
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לחמאה וגבישי הסוכר הגדולים, עד שמתקבל בצק. (אם משתמשים בשמרים טריים, כדאי לחמם מעט את החלב).
2. לשים את הבצק היטב במשך 4-5 דקות. כתוצאה מהלישה, הבצק יהיה יבש למדי, אך אין להוסיף נוזלים. החמאה תרכך אותו.
3. יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה. משהים לצורך התפחה במקום חמים במשך 45 דקות, עד שהבצק יכפיל או ישלש את נפחו. 4. מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד שהיא נטמעת בו לגמרי. (בתחילה ייראה כאילו כמות החמאה גדולה מדי אך, אחרי כמה דקות של לישה היא תיעלם לגמרי בתוך הבצק, והוא יהיה רך ונעים למגע.
5. מוסיפים גם את גבישי הסוכר וממשיכים ללוש רק עד שיתפזרו בצורה שווה בתוך הבצק.
6. מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ, חותכים בסכין חדה כל 4-5 ס"מ ויוצרים כדורים בגודל של ביצה.
7. מניחים את הכדורים ברווחים גדולים בתוך תבנית גדולה ועמוקה, ומכסים במגבת להתפחה אחרונה של כרבע שעה.
8. בינתיים, מחממים את הגופרייה (מכשיר המיועד להכנת וופל בלגי). כשהגופרייה חם, מניחים בו כדור הבצק. הטוסטרים החדשים מצופים טפלון ואין צורך לשמן אותם, וגם הבצק מלא חמאה). סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב). כשהוופל מקבל גוון חום-זהוב עמוק, נועצים מזלג בדופן שלו ומרימים בעדינות.
|