שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת אגוזים וקרם שמנת בשכבות PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות





רכיבים:

 

תבנית בקוטר 24 ס"מ

280 גרם מרגרינה חלבית רכה

¾ כוס סוכר + 8 כפות סוכר גדושות

¼2 כוסות קמח רגיל

250 גרם אגוזי לוז טחונים

3 גביעי שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

3 עיגולי נייר אפייה בקוטר 24 ס"מ


אופן ההכנה:


1. מכניסים לקערת המיקסר את המרגרינה עם ¾ כוס סוכר ומערבלים עד שמתקבל קרם אחיד.

2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ו-150 גרם אגוזים. מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד חלק.

3. מחלקים את הבצל לשלושה חלקים. מקמחים את הידיים היטב, קורצים שלושה עיגולים ומרדדים כל כדור לעלה בקוטר נייר האפייה.

4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים 10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.

5. מכניסים לקערה את השמנת החמוצה עם סוכר הוניל ו-8 כפות הסוכר שנותרו, מוסיפים מחצית מהאגוזים הטחונים שנותרו ומערבלים.

6. מניחים עיגול אפוי על גבי צלחת ההגשה, מורחים 1/3 על גבי העיגול הראשון, מכסים בעיגול השני. מורחים ב-1/3 נוסף את העיגול השני (כך מורחים את כל העיגולים ומצפים את העוגה ביתרת הקרם.

7. מעל העוגה בוזקים מיתרת האגוזים, מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות.



חפשו מתכון נוסף: