רכיבים:
1 חבילה גדולה פתי בר
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
50-100 גרם אבקת סוכר תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
3 כוסות נס קפה עם חלב (המשקה, לא האבקה)
3 כפות ליקר קפה או ברנדי
1 קופסת אפרסקים/משמשים/אגסים משומרים פרוסים או תותים טריים חצויים
אופן ההכנה:
1. מערבבים ידנית את הגבינה ,הוניל והשמנת המתוקה ואת קליפת הלימון (אם רוצים). מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את אבקת הפודינג (כדי שלא יווצרו גושים). למי שאוהב מתוק יותר - להוסיף גם את אבקת הסוכר בשלב זה.
2. טובלים את הביסקויטים בנס קפה ומסדרים צמודים אחד לשני בתבנית מלבנית. יוצקים 1/3 מהמלית על שכבת הביסקויטים ומיישרים בעזרת מרית. באופן זהה יוצרים עוד 2 שכבות.
3. על שכבת הגבינה העליונה מסדרים בצורה נאה את פרוסות הפירות.
4. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא ל 3 שעות. מוציאים ומעבירים למקרר.
|