
רכיבים:
לבסיס:
150 גר' ביסקוויט פתי בר בטעם שוקולד
¼ כוס אגוזי פקאן קלופים
100 גר' חמאה (½ חב' רגילה)
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
למלית:
200 גר' שוקולד לבן
¾ מיכל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם שמנת צמחית)
500 גר' גבינת שמנת
4 ביצים
2 חב' סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 קליפת תפוז מגוררת
לציפוי:
1 כוס מיץ תפוזים
3 ביצים המופרדות לחלבונים ולחלמונים
½ כוס דבש
½ כוס אבקת סוכר
½1 כפיות קורנפלור
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים, מוסיפים את כל חומרי הבסיס ובוחשים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. לוקחים סיר וממיסים בו את השוקולד, ½ מיכל שמנת מתוקה. מערבבים היטב את התערובת עד שנהיית אחידה וחלקה ומכניסים למקרר. • מכניסים למערבל את גבינת השמנת, יתרת השמנת להקצפה, הסוכר, 4 ביצים. מערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי.
3. יוצקים לתערובת בהדרגה את השוקולד (מהמקרר), סוכר וניל ואת קליפת התפוז המגוררת ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות. הציפוי:
4. מקציפים במערבל את החלבונים עם אבקת הסוכר, עד שהתערובת נהיית בהירה. מוסיפים את הדבש, הקורנפלור, מיץ התפוזים והמים וממשיכים לערבל עוד מספר שניות. • מעבירים את התערובת לסיר קטן ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהתערובת נהיית סמיכה.
הערה: לאחר שהעוגה נאפתה והתקררה, יוצקים עליה את תערובת המילוי ומכניסים למקרר.
|